Over

Beelden kunnen als geen ander raken, een sfeer overbrengen, een onbekende wereld laten zien, iets ingewikkelds begrijpelijk maken en mensen activeren.

LightLab bedenkt, maakt en verspreidt visuele producties. Dat kan bewegend beeld, stills of iets ertussenin zijn. Voor merken en organisaties, maar soms ook gewoon op eigen initiatief. Denk aan portretten, moodsfilms, social media posts, banners, voorlichtingsfilms, korte documentaires of commercials. Wat het ook is: altijd gelovend in de kracht van storytelling.

Concept

Wat wil je precies overbrengen en aan wie? Dat wordt vertaald naar een plan voor effectieve visuele content. Niet alleen de vorm en inhoud, maar ook de strategie hoort daar bij.

Creatie

Daarna wordt de productie helemaal gemaakt: eerst eventueel gescript en  productioneel geregeld, dan geschoten en gemonteerd of nabewerkt.

Verspreiding

Vervolgens moet het natuurlijk gezien worden. Het wordt online geplaatst en de campagne wordt gevoerd. Via bijvoorbeeld social media, advertising of events.

Wie

Roshni

LightLab is de werkplaats van Roshni*. Ik ben een allround maker met een master in communicatie en zo’n 15 jaar ervaring. Soms werk ik alleen, maar meestal in een klein team van gelijkgestemde professionals. Door de jaren heen heb ik een breed netwerk opgebouwd van onder andere cameramensen, grafisch ontwerpers en marketeers. Samen kunnen we projecten van begin tot eind oppakken. :)

* oorsprong India, betekenis ‘licht’

Gewerkt met onder andere: